Tips voor gebruik internet in Europa


Onbeperkt databundel = niet onbeperkt in Europa

Als jij een onbeperkte databundel hebt in Nederland, betekent dat niet dat je automatisch onbeperkt kunt Instagrammen op je vakantie in Spanje. Je moet dus even bij je provider checken hoeveel data je precies meekrijgt. (Spoiler alert: je kan hoogstwaarschijnlijk niet al je data meenemen naar het buitenland).

Je kan niet vanuit Nederland naar het buitenland bellen

Stel: je vrienden zitten zonder jou op het strand aan de Italiaanse kust, je wilt ze even laten weten dat je het heel zwaar hebt in Nederland, dan is het verstandiger dat zíj jou bellen dan andersom. Het kost namelijk geen geld om vanuit het buitenland naar Nederland te bellen, maar andersom wel.

Turkije is niet EU dus pas op!

Landen als Zwitserland, Noorwegen en Turkije liggen misschien in Europa, maar zijn geen onderdeel van de Europese Unie. Daarom moet je voordat je weggaat goed uitzoeken of dat gratis roamen ook voor deze landen geldt. Dat kan namelijk nogal eens verschillen.

Houd je gebruik in de gaten

Gratis internet klinkt leuk, maar het is niet de bedoeling dat je de hele dag alleen maar series streamt. Houd je gebruik dus in de gaten, want providers zitten niet te wachten op te veel roaming. Let ook goed op als je bijvoorbeeld stage gaat lopen in het buitenland, want dan moet je vaak ook iets anders regelen voor je databundel.

Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem contact met ons op of kom langs in de winkel!